zondag 24 april 2011

Tuindag

Het stond al weken met rood aangeduid in de agenda en vandaag was het zover: tuindag! 
We wonen ondertussen al acht maanden in ons huis, maar zijn nog twee groentjes wat tuinieren betreft. Dus kwamen onze twee goede vrienden samen met zoonlief een dagje onze tuin onder handen nemen. Hier werd al lang naar uitgekeken...

We waren vroeg uit de veren en startten onze dag met een bezoekje aan de Landegemse rommelmarkt. Supergezellig, in het zonneke, hand in hand, Lily haar blote benen uit de buggy bengelend... En succesvol, want voor €10 hebben we een vogelepiekblok, een schone schort (om een kleedje of rokje uit te maken) én een kastje op de kop getikt!


Eens onze tuinarchitecten gearriveerd, gingen de mannen aan de slag om onze perkjes onkruidvrij te maken, terwijl wij, de vrouwen, de bankrekening gingen plunderen in het tuincentrum in de buurt. De kienekes wisselden elkaar af met hun dutjes en speelden tussendoor in het zonnetje.
De vriendin bekeek alles rustig, zette potjes in de perken en het planten kon beginnen. Na een paar uurtjes waren de borders gevuld, was het paadje in de tuin terug een zichtbaar paadje en zag alles er al heel wat netter uit. 


Ondertussen werd er van de brandende zon genoten, gepletst in 't zwembadje en gezellig bijgekletst. De kindjes waren goddelijk. De zoon (slechts een paar maanden ouder) duwde ons dochter op de fiets rond, met z'n tweetjes op het tuinpad. Ze zijn toch zo lief... *zucht*

We sloten de tuindag af met frietjes, want dat hoort zo nadat je hard gearbeitet hebt.
Al jaren droomden we van onze eigen tuin, dus we vonden 't een heerlijke dag! Ik kan niet wachten om onze tuin te zien over een paar maanden. Laat de zomer maar komen!

2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.