maandag 2 juli 2012

Wist je dat...

... gisteren mijn laatste maand 'kiendjescongé' inging? Op 30 juli ga ik terug aan de slag, mijn lieve CM-collega's gaan vervoegen. Ik heb het er wat moeilijk mee, niet alleen omdat ik mijn kindjes ga missen, maar vooral omdat ik moeite heb met 'hoofdstukken afsluiten'. Ook al begint er daardoor een nieuw hoofdstuk en zal ik er snel aan wennen, nu denk ik de hele tijd met 'n beetje weemoed terug aan de voorbije maanden. Morgen start immers de laatste week alleen met mijn kindjes, want vanaf volgende week is ook de grote man des huizes thuis! 
... we volgend jaar de start van de Grote Vakantie veel bewuster zullen beleven? Tegen dan gaat Lily al acht maanden naar school en moeten we hele plannen uitdokteren om opvang te voorzien. School, weer een nieuw hoofdstuk... *snif*
... ik afgelopen week vaak terugdacht aan die laatste dagen van het schooljaar 'in onzen tijd'? Dat uitgelaten gevoel met twee maanden vakantie in het vooruitzicht, de spanning voor de punten, de euforie als 't gelukt is, ...
... we over twee weken onze koffers aan het pakken zijn voor een midweekje de Veluwe? We gaan naar Landgoed 't Loo, 5 dagen niets moeten (alhoewel dat relatief is met twee kids) en alles mogen! We kijken er zó naar uit! 
... terwijl wij koffers pakken dochterlief op zwier gaat naar de Gentse Feesten, samen met Chloë, haar crèchejuf, op stap?
... ze daar naar dé grote Kapitein Winokio gaat gaan zien? De 'koekepein' is werkelijk de meest fantastische entertainer / zanger / muzikant / artiest, voor groot en klein. Hij is echt Lily's grote held!
... we hier dagelijks een paar uur naar zijn cd's luisteren? En nu er een nieuwe cd uit is, is dat de hele tijd dezelfde, ja. Wild ding, dans als Egyptenaar, feest, ... Ik zing nu al spontaan de Kapitein-versie in plaats van de originele...
... het ondertussen al na twaalven is, waardoor mijn blogpost dus niet meer klopt? Een onverwachtse BBQ, een baby die niet wil slapen en een puberpeuter (of is het peuterpuber?) die de tijd rekt om in haar bedje te kruipen, zorgden ervoor dat het dus ondertussen eergisteren was dat mijn laatste dag kindjescongé begon en dat we over twee weken min één dag koffers aan het pakken zijn.
... ik even mijn zus wil wakker schudden? Ondertussen is er de afgelopen twee maanden genoeg huwelijk voorbereid om nog es te schrijven!
... ik bijzonder benieuwd ben naar het boek van een hele lieve vriend? Hij postte een sneak peak op zijn blog deze week, en dat maakt me erg nieuwsgierig! 
... een blog typen op de Ipad geen sinecure is? Ja lieverd, koop maar zo 'n toetsenbordje voor bij mijn ons tabletje!


Slaapzacht!

6 opmerkingen:

 1. geniet van de laatste maand !! (-2 dagen)
  Zo tof dat ze met de creche op culturele uitstap gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog een Winokiofan ;). Heb je dvd die je dit weekend bij De Morgen kon kopen? Zoniet, dan is het zeker de moeite om hem te proberen bemachtigen. Echt super, met animaties van Eva Mouton.
  Ik wist trouwens niet dat ie naar de Gentse Feesten kwam, dus bedankt om dat te vermelden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O jaaa! Al behoorlijk grijs gedraaid ;-) maar ik vind het zelf ook wel erg leuk gedaan!

   Verwijderen
 3. Geen creche uitstap zenne juist lily en juf chloe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo jammer,kiendjescongé gedaan :-( :-( Dat zou veel langer moeten duren hé...
  Ik had ook altijd zo een knagend gevoel als die periode voorbij was en ik de kindjes weer zo weinig zag..
  Geniet er maar nog extra van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooo veel plezier nog in deze laatste maand, en succes met terug te gaan werken!!!

  als je nog leuke kleertjes zoekt voor de kindjes: op mn blog vind je een code voor extra 10% korting ook op sales items!! zeker een kijkje nemen dus zou ik zo zeggen!
  www.mamajulesbrussels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.