vrijdag 22 april 2011

Kot kot kedei

Voila, het eerste cursiefje, en onmiddellijk mag mijn lieve Lily de hoofdrol voor zich nemen! De bijrollen zijn voor Kip, Kip en Kip (wie zich geroepen voelt om ze een "echte" naam te geven, ga uw gang!), onze drie Hollandse Blauwe .
Het zonneke scheen zo mooi gisterenavond en plots viel mijn frank euro dat het water van onze gevederde vriendinnen misschien wel eens verdampt zou kunnen zijn. Dus gingen we met ons drieën en een emmer water naar de 'kiekenbocht'. Het zijn nogal schooiers, die kiekens, dus namen we wijselijk ook een pot graantjes mee. Terwijl ik de dorstigen laafde, spijsden vader en dochter de hongerige maagjes. En toen werd heel duidelijk dat de kleine uk op haar papa lijkt...
Als ik daar rondloop op mijn teenslipperkes (ah ja, 't was veel te warm voor mijn botten), sta ik de hele tijd zenuwachtig te springen opdat ze toch maar mijn kleine, dikke teentjes niet als wormen zouden aanzien, vol schrik dat ze daar ineens een bloedbad zouden aanrichten met die scherpe snavels. Maar felle Lily was zich duidelijk nog van geen kwaad bewust! Terwijl de kippen graantjes uit de pot kwamen pikken, stak zij gezellig haar klein handje ook in de pot. Waarop gelach en gekraai van plezier volgde! Ze glunderde en probeerde dan nog eens knuffels uit te delen ook, gek kind. Wild enthousiast heeft ze zo wel een kwartier graantjes zitten gooien en kippen zitten lokken, met succes. Het trio kippen moet gedacht hebben dat ze in één of andere televisieserie terecht gekomen waren, want het werd allemaal op de gevoelige plaat vastgelegd.




Soit, ik ben blij dat Lily in dit geval op de papa lijkt. Vanaf nu zijn de kippen haar verantwoordelijkheid! Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen...

7 opmerkingen:

  1. Ik kan het mij zo inbeelden: de schrik om die kippen dicht bij uw tenen te laten komen. Wel goed dat ze al zo jong met dieren in contact komt. En proficiat met je eerste post he! Ik ben fan van het 1e uur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oma boek leest verwonderd en trots over de avonturen van haar kleindochter. Ze heeft de 'k-ben-niet-bang-van-dieren' genen duidelijk van haar papa en ook een beetje van opa vis !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Incredible story there. What happened after? Thanks!
    Also visit my blog post :: area rugs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. It's hard to come by experienced people about this topic, however, you seem like you know what you're talking about!
    Thanks
    My website latest soccer transfer news

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
    I as well am an aspiring blog writer but I'm still new to everything. Do you have any suggestions for first-time blog writers? I'd definitely appreciate
    it.
    Here is my page ; transfer news at arsenal fc

    BeantwoordenVerwijderen
  6. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really
    nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Cheers
    Take a look at my web site ; transfer news liverpool football club

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.