donderdag 2 juni 2011

de omkeerbare sjakosj

Ondertussen is het al twee maanden geleden dat de eerste "start to sew"-workshop van de Ijverige Wijven plaatsvond. Ik had geluk dat er iemand wegviel, waardoor er nog een plaatsje was voor mij. Met de loodzware naaimachine en een zak vol stof trok ik naar Sint-Amandsberg. Ietsiepietsie nerveus toch wel, zie dat ik mij oneindig belachelijk zou maken?
Samen met 19 anderen ging ik er voor: zelf een handtas maken, eentje die je dan nog kan omkeren ook.
Na wat oefenen op een lapje met figuurtjes, kwam het eerste moeilijke deel: stof kiezen. Ik ben nogal een twijfelaar en was content dat ik bij de eerste stap al wat hulp kreeg. Ik (alé, mijn hulp) koos een donkerroze stof met bloemen (eentje van 't Stoffenspektakel) en een oranje stof met vogels uit de Ikea.
Met de vertaalde handleiding bij mij kon ik eraan beginnen. Patroon vastspelden, stof knippen, stof strijken,... en stikken! Een paar uur aan een stuk werkte ik naarstig, ondertussen gezellig babbelend met andere madammen, maar zo 'n Ijverigewijventas op één avond in elkaar steken, als complete knitwit, dat lukte niet.
Thuis werkte ik er nog een uurtje aan verder, en klaar was ze, mijn eigen zelfgemaakte tas!
Ik ben er echt fier op, na de bavetjes was dit mijn eerste echte naaiproject, en ook al is ze niet perfect gestikt, ze is wel mooi.
Hier is ze dan, tadaaaaaaaaaa!

de roze bloemekes
fluitende vogeltjes
Bernard vindt de tas top!

Het smaakt echt naar meer... Vrijdag ga ik zien voor een nieuw machien...
En dan vlieg ik erin!
En als ik een nieuw machientje heb, ga ik misschien wel naar de Ijverige Wijven elke maand. Bij deze: Lily-sit gezocht voor elke eerste woensdag van de maand, vanaf augustus tot en met april!

6 opmerkingen:

 1. Super!! En mooie kleurencombinatie! Ik had gisteren teveel te regelen voor we op reis vertrekken, daarom kon ik er niet bij zijn. Hopelijk zie ik je de volgende keer! Met een Bernina, een Husqvarna, Pfaff, Brother enzo kan je niets verkeerd doen. Ik zou hem wel in een naaimachinewinkel kopen (Mertens of Gabriel). Als er dan iets aan scheelt, dan kan je er terecht. In winkels als de Makro of Lidl is dat wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, goed dat je er was! Nu ben je vertrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goe gedaan, dochter van me !!!Mijn machientje is ook wel jaren oud hé !!! Met je nieuwe aankoop kun jij nu ook mijn naaiwerk doen !
  mams

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @animuz: een brother van bij Mertens is het geworden! De volgende IJverige Wijven-bijeenkomst is een date ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.